Open VLD wil verder onderhandelen

07/07/11 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:41

Voor Open VLD moet het 'neen' van de N-VA de andere partijen er niet van weerhouden om toch aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Het is aan de formateur om te bepalen hoe het nu verder moet.

Open VLD wil verder onderhandelen

© Belga

Open VLD blijft op haar lijn. Wij hebben duidelijke bezwaren geuit tegen de formateursnota, onder meer op de belastingvoorstellen. Maar het grote verschil tussen ons en N-VA is dat wij verantwoordelijkheid willen opnemen en onderhandelen". Dat stelt Open Vld-voorzitter Alexander De Croo in een reactie op de afwijzing door de N-VA van de nota van formateur Elio Di Rupo.

Verantwoordelijkheidszin

"Als je een akkoord wil, moet je daar durven voor vechten aan de onderhandelingstafel. Wie goals wil maken, moet op het veld durven komen", aldus de Open VLD-voorzitter. Voor De Croo is het nu aan de formateur om te bepalen hoe het verder moet. "Maar we hopen op meer verantwoordelijkheidszin zodat ons land eindelijk uit de impasse geraakt. Het land heeft meer dan ooit een nieuwe regering nodig. Zonder nieuwe regering, geen hervormingen",

aldus nog De Croo. (Belga/INM)

Onze partners