Open VLD wil communautair akkoord voor start regering

14/05/10 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:03

De Vlaamse liberalen trekken met de slogan 'Een nieuwe start' naar de kiezer.

Open VLD wil dat er tijdens de onderhandelingen over de vorming van de volgende federale regering een communautair akkoord wordt afgesloten. Dat heeft voorzitter Alexander De Croo bekendgemaakt.

De Croo wil dat er een communautair akkoord op tafel ligt voor de regering van start gaat, zo zei hij vrijdag bij de voorstelling van de verkiezingscampagne.

'Zonder communautair akkoord sleep je de problemen eindeloos mee. We mogen niet de fouten van het verleden maken', aldus De Croo.

Open VLD trok enkele weken geleden de stekker uit de federale regering omdat haar deadline voor het bereiken van een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde niet bereikt werd.

De Vlaamse liberalen blijven hameren op de noodzaak van een
staatshervorming, aldus De Croo.

Voor Open VLD is er vooral nood aan een 'kordate en stabiele'
regering. Die regering moet volgens de Vlaamse liberalen op socio-economisch vlak soberheid aan de dag leggen en welvaart creëren.

Open VLD stapt niet in een regering stapt die de belastingen verhoogt, aldus De Croo.

'Een nieuwe start'

De Croo stoort zich aan de 'goedkope verkiezingsbeloftes' van
andere partijen. Hij verwijst naar de aankondiging van de SP.A dat ze de laagste pensioenen wil verhogen en 200 euro extra pensioen wil geven aan wie tot 65 jaar werkt.

Ook CD&V kreeg een veeg uit de pan wegens haar pensioenplannen.

De Open VLD-voorzitter verwees naar de plannen die CD&V enkele weken geleden over een 45-jarige loopbaan bekendmaakte, terwijl ontslagnemend premier Yves Leterme tijdens Rerum Novarum zei dat wie op 65 jaar (de wettelijke pensioenleeftijd) met pensioen wil gaan dat moet kunnen.

Open VLD voert haar verkiezingscampagne onder de slogan 'Een nieuwe start'.

De campagne gaat gepaard met affiches waarop verwijzingen staan naar mensen die op 14 juni (de dag na de verkiezingen) met iets nieuws beginnen.

Lees meer over:

Onze partners