Open Vld: 'Socialisten hebben paars in Gent begraven'

29/01/12 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

In Gent heeft Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq scherp uitgehaald naar het kartel sp.a/Groen. "De socialisten hebben paars na 35 jaar begraven", klonk het op de nieuwjaarsreceptie.

Open Vld: 'Socialisten hebben paars in Gent begraven'

© Belga

"Sp.a heeft een koerswijziging doorgevoerd", aldus De Clercq. "Ze hebben de keuze gemaakt om in kartel naar de verkiezingen te gaan en dat voelt vreemd aan."

Dossier Oude Dokken

De Clerq haalde uit naar sp.a, omdat die volgens hem terugkwamen op eerder gemaakte bestuursafspraken. Hij verwees naar het dossier van de Oude Dokken. Volgens Open Vld kwam sp.a in dat dossier onder druk van Groen terug op eerder gemaakte afspraken tussen de verdeling open ruimte en woningcapaciteit.

"Toch is rood moeten terugkeren op hun kartelafspraak", klonk het. Hij vond de koerswijziging in dat dossier "onaanvaardbaar" en wees erop dat Open Vld "loyaal" is in het nakomen van de bestuursafspraken. Met enkele voorbeelden van groene tussenkomsten in de gemeenteraad, verduidelijkte De Clercq waarom hij "als Gentenaar bezorgd is als hij Groen hoort spreken".

'Teken van angst'

Gents Open Vld-voorzitter Mick Daman zette de toon door te verklaren dat een kartelafspraak vóór de verkiezingen "een zwaktebod is en een teken van angst". Open Vld Gent stelde ook twee nieuwe kandidaten voor: Mania Van der Cam (43), directeur van de Gentse school KTA Mobi en lid van diverse onderwijsplatforms en ondernemer Ronald Everaert (61), ere-voorzitter en bestuurder bij VOKA Oost-Vlaanderen en gewezen topmanager bij diverse nationale en internationale bedrijven. (Belga/RDM)

Onze partners