Open VLD reikt de hand naar andere partijen

21/05/14 om 20:56 - Bijgewerkt om 20:56

Aan de vooravond van de verkiezingen reikt Open VLD de hand naar de andere partijen. Voorzitster Gwendolyn Rutten doet een oproep om te kijken naar punten van overeenkomst in plaats van naar verschilpunten.

Open VLD reikt de hand naar andere partijen

Guy Verhofstadt, Gwendolyn Rutten en Karel De Gucht © BELGA

Op de slotmeeting van Open VLD in Hasselt heeft voorzitster Gwendolyn Rutten de hand gereikt naar N-VA, CD&V, sp.a en Groen. "Op 100 uur voor de verkiezingen wordt het misschien eens tijd dat partijen duidelijk maken wat hen bindt, in plaats van de focus te leggen op wat hen scheidt", klonk het in een volgeladen discotheek Versuz.

Op zo'n vier dagen van de verkiezingen kwam voorzitster Rutten de blauwe troepen aanvuren met de boodschap dat haar partij één grote prioriteit heeft: groei. En Open VLD is volgens haar natuurlijk de beste garantie om die groei te realiseren.

"Als je pijn hebt, dan heb je een verpleegster nodig. Als je brood wil, dan heb je een bakker nodig. Als je ambiance wil, dan heb je muziek nodig. Welnu, als je de economie sterker wil maken, dan heb je liberalen nodig", klonk het.

Groeiregering

Open VLD heeft volgens Rutten drie breekpunten: zo moet er een groeiregering komen die werk maakt van de economie, geen tijd verliest aan het communautaire en mensen opnieuw vertrouwen geeft. De Open VLD-voorzitster deed ook een oproep aan de andere partijen om te kijken naar punten van overeenkomst in plaats van naar de verschilpunten. Ze begon alvast met haar eigen partij.

Remedies

"Wij weten wat we delen met andere partijen", zei Rutten. "We zijn voor sterke remedies voor de economie. Dat delen we met N-VA. We zijn beducht voor communautaire avonturen. Dat delen we met CD&V. We laten niemand achter. Dat delen we met SP.A. We werken aan het klimaat en een beter leefmilieu. Dat delen we met Groen".

Later op de avond volgden nog toespraken van Maggie De Block, Patrick Dewael, Marino Keulen en Guy Verhofstadt. (Belga/EE)

Onze partners