Open VLD officieel uit Antwerpse meerderheid

24/09/10 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Fractieleider Annick De Ridder heeft dat vrijdagochtend in een brief meegedeeld aan burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

Open VLD officieel uit Antwerpse meerderheid

© Belga

De Ridder heeft de twee Open VLD-schepenen in het Antwerpse college gevraagd hun ontslag in te dienen in het college. Schepen Luc Bungeneers heeft dat intussen al gedaan. Dissident Ludo Van Campenhout verklaarde donderdag al dat hij niet zou opstappen als schepen.

Open VLD kondigde donderdagmiddag al aan dat ze uit de Antwerpse meerderheid zou stappen. De partij kon er niet mee leven dat de meerkost van de Oosterweeltunnel, bijna 353 miljoen euro, zou afgewenteld worden op Antwerpen. Maar later op de dag zette de partij de deur opnieuw op een kleine kier. Er zou eerst een gesprek komen met burgemeester Janssens.

Beslissing terugdraaien

Dat gesprek heeft vrijdagochtend plaatsgevonden, maar heeft dus niets uitgehaald. "We hebben burgemeester Janssens gevraagd de beslissing terug te draaien en de factuur van 353 miljoen euro niet te laten doorschuiven naar Antwerpen. Maar Janssens heeft gezegd dat de beslissing niet kon teruggedraaid worden", legt Annick De Ridder uit.

"Daarom heb ik als fractieleidster mijn ontslagbrief ingediend. Met die brief zegt onze fractie het vertrouwen in de meerderheid op en stappen wij dus in de oppositie. Ik heb aan de twee Open
VLD-schepenen gevraagd om hun ontslag als schepen in te dienen. Luc Bungeneers heeft dat intussen ook gedaan", aldus De Ridder.

Onze partners