'Open VLD is veel te braaf tegenover N-VA' (De Gucht)

16/09/12 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

'Open VLD is veel te braaf tegenover N-VA.' Dat zegt Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) in een reactie op de desastreuze opiniepeilingen voor zijn partij.

In De Zevende Dag reageerde Open VLD-kopstuk Karel de Gucht op de rampzalige resultaten voor Open VLD in de opiniepeilingen van de afgelopen weken. In drie grote peilingen schommelt Open VLD rond een schamele 10 procent.

Nood aan herbronning

'Het doet mij pijn dat mijn partij in deze situatie zit,' zei De Gucht. 'We hebben nood aan herbronning.'

Veel te braaf

'Open VLD is veel te braaf ten opzichte van de N-VA,' zei Karel De Gucht. 'Wij moeten veel assertiever zijn en wijzen op de constante zwaktes en tegenstrijdigheden bij N-VA. Die partij doet toch niks?'

N-VA doet niks

'Neem nu de administratieve lasten voor bedrijven. In de periode 2006 tot 2008 zijn die met een kwart gedaald. Na 2009 zijn ze (met N-VA in de Vlaamse regering) met 10 procent gestegen. Open VLD moet heel duidelijk zeggen dat de golabale belastingdruk naar beneden moet en dat N-VA niks doet.'

Geen comeback

Karel De Gucht weigerde elk commentaar op de positie van Open VLD-voorzitter Alexander De Croo en ontkende ten stelligste dat hijzelf een comeback naar de Wetstraat of als voorzitter van Open VLD voorbereidt. (EE)

Lees meer over:

Onze partners