'Open VLD enige garantie tegen belastingverhoging'

10/06/10 om 20:40 - Bijgewerkt om 20:40

Dat heeft partijvoorzitter Alexander De Croo donderdag gezegd tijdens de slotmeeting van de partij in aanwezigheid van Mark Rutte.

Open VLD is de enige garantie tegen een belastingverhoging op kap van de werkende Vlaming. Dat heeft voorzitter Alexander De Croo gezegd tijdens de laatste meeting van zijn partij voor de verkiezingen. De Vlaamse liberalen kregen er steun van Mark Rutte, de leider van de Nederlandse VVD.

Tijdens zijn toespraak zei De Croo dat er blijkbaar iets mooi groeit tussen christendemocraten en socialisten. Volgens hem dromen ze van een roomsrode linkse 'belastingsregering'. 'Een regering die de crisis gaat aanpakken door de belastingen te verhogen'.

'Il y a un parfum de taxation dans l'air. En dat stinkt', aldus de Open VLD-voorzitter. Volgens De Croo zijn de Vlaamse liberalen de enige garantie tegen belastingverhoging op kap van de werkende Vlaming.

Open VLD werd gesteund door Mark Rutte. De leider van de Nederlandse liberale VVD, die woensdag de verkiezingen won in Nederland en er de grootste partij is geworden, was naar Gent gekomen om er de meeting bij te wonen.

SP.A: meer controleurs bij Financiën

Ook de SP.A hield donderdagavond haar slotmeeting. Partijvoorzitster Caroline Gennez zei er dat de inzet van de verkiezingen vooral sociaal-economisch is.

'Het gaat er niet over of we gaan besparen, maar hoe we gaan
besparen en wie dat het meest zal voelen', aldus Gennez. De strijd tegen de fraude en het profitariaat is voor haar de belangrijkste sociale uitdaging.

In dat verband lanceerde Gennez het voorstel aan haar collega-partijvoorzitters om het aantal ambtenaren dat zich bij het ministerie van Financiën bezighoudt met controles te laten stijgen.

Hun aantal zou omhoog moeten van één op tien naar minstens drie op tien tegen het einde van de volgende legislatuur.

Geen slotmeeting CD&V

CD&V liet donderdag weten dat het geen slotmeeting houdt. 'Liever dan te verzamelen onder gelijkgezinden' trekt de partij vrijdag de straat op voor een dialoog met de bevolking. De zeven lijsttrekkers gaan daarvoor op pad in Leuven.

Lees meer over:

Onze partners