Open VLD eist 'structurele' relancemaatregelen

10/04/12 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:27

De liberalen van Open VLD leggen vijf concrete voorstellen op tafel om het roer drastisch om te gooien in het relancedebat.

Vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft het liberale eisenpakket klaar voor het relancedebat. De partij wil het roer drastisch omgooien en heeft vijf concrete voorstellen klaar, zo staat in De Morgen.

Het relancedebat start na de paasvakantie en moet de economie weer op de rails zetten en de concurrentiekracht van de Belgische bedrijven opvijzelen. SP.A waarschuwde dat er geen grootse maatregelen genomen zullen worden en pleitte voor de kaasschaafmethode. Maar Open VLD wil structurele hervormingen.

Degressieve werkloosheidsuitkeringen

De partij wil dat er eindelijk werk gemaakt wordt van uitzendarbeid in de overheid zodat er op piekmomenten tijdelijk meer mensen aan de slag kunnen in de publieke sector. Verder zet ze in op flexibeler werkuren via 'schoolbelcontracten', die meer vrouwen aan het werk moeten zetten, en op speciale contracten voor werkloze jongeren. Ook het federale doelgroepenbeleid, goed voor 1 miljard euro, moet worden aangepast van Open VLD.

Al die plannen moeten 'radicaal vereenvoudigen', zegt Van Quickenborne in de krant. De Vlaamse liberalen zetten, tot slot, ook fors in op de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen.

Open VLD steunt Vande Lanotte in oproep om energiefacturen niet te betalen

Waar Open VLD haar coalitiepartner SP.A wel in steunt, is in de strijd tegen de hoge energieprijzen. Open VLD vindt het terecht dat minister Johan Vande Lanotte opriep om de energiefacturen niet meer te betalen en wil nog een stap verder gaan. "De regering moet nu zorgen dat de concurrentie binnen de energiemarkt echt kan spelen", luidt
het. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners