Open VLD blijft voorlopig afzijdig

07/01/11 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Partijvoorzitter Alexander De Croo zegt pas bereid te zijn te praten over een toekomstplan voor België als PS en N-VA op één lijn zitten.

Open VLD gaat voorlopig niet in op de suggestie om de liberalen bij de regeringsvorming te betrekken. Eerst moeten de twee locomotieven (PS en N-VA) op hetzelfde spoor raken en dezelfde richting uitgaan, aldus de partij.

Open VLD zegt een bezorgde en verantwoordelijke partij te zijn, maar wijst erop dat ze niet aan zet is. 'Dat zijn N-VA en PS. Zij zijn de winnaars van de verkiezingen. Zij moeten samen een uitweg zoeken uit deze impasse', aldus partijvoorzitter Alexander De Croo.

Hij stelt echter vast dat beide locomotieven momenteel elk een andere kant uitrijden. Volgens De Croo moet men er eerst voor zorgen dat de twee locomotieven op hetzelfde spoor raken en dezelfde richting uitgaan. 'Dan pas kan men de regeringsvorming op sleeptouw nemen'.

'Als de rede terugkeert en de verwijten over en weer op zijn, zijn wij bereid om te praten over een toekomstplan voor ons land', zo laat De Croo vrijdag in een mededeling weten.

Lees meer over:

Onze partners