Open VLD blijft bij deadline B-H-V

21/04/10 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:29

De Vlaamse liberalen willen dat er tegen donderdagnamiddag een oplossing voor het dossier wordt uitgewerkt.

Open VLD wil dat de deadline voor een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde tegen donderdagnamiddag behouden blijft.

De Vlaamse liberalen dreigden er eerder mee dat de regering een zwaar probleem zou hebben als er tegen het vragenuurtje in de plenaire Kamerzitting van 22 april geen oplossing is.

Niet alleen Open VLD-voorzitter Alexander De Croo, maar ook minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne stelde die eis.

MR-voorzitter Didier Reynders verklaarde woensdag dat hij die deadline niet haalbaar vindt, maar Open VLD maakte duidelijk dat ze haar standpunt handhaaft.

'Er resten nog 24 uur. Laten we die periode gebruiiken', zo luidde het woensdag bij de partij nadat ze zich over het dossier had beraden.

MR: tijd nodig

Maar na afloop van een uitgebreid partijbestuur bij de Franstalige liberalen herhaalde MR-voorzitter Didier Reynders dat er tijd nodig is om te onderhandelen. Dat standpunt wordt overigens gedeeld door de andere Franstalige partijen.

Volgens hem moeten de onderhandelingen geopend worden, maar op basis van meer dan de voorstellen van koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene.

Volgens Reynders kan men premier Yves Leterme niet vragen een akkoord te onderhandelen binnen de 48 uur nadat Dehaene zijn taak heeft beëindigd.

Onze partners