Oosterweel: Jongsocialisten voeren actie tegen hun eigen partij

19/02/14 om 00:04 - Bijgewerkt om 00:04

De Jongsocialisten zijn het niet eens met de door hun eigen partij goedgekeurde beslissing in het Oosterweeldossier en laten dat merken ook. "Als idealisten moeten we tegen de schenen van de moederpartij durven schoppen."

Oosterweel: Jongsocialisten voeren actie tegen hun eigen partij

© Belga

In Berchem hebben de Jongsocialisten Antwerpen, de Antwerpse jongerenbeweging van sp.a, dinsdagavond actie gevoerd tegen de beslissing van de Vlaamse regering om voor het zogenaamde 'BAM-tracé' te kiezen in het Oosterweeldossier. Dat gebeurde bij een publieke vergadering van sp.a Antwerpen waarbij de partijtop de beslissing kwam verantwoorden. "Onze moederpartij weet nu dat we dit van nabij volgen en niet braafjes aan de zijlijn blijven zitten", klinkt het.

Condooms

De Antwerpse Jongsocialisten stelden zich naar eigen zeggen heel wat vragen bij de keuze van de Vlaamse regering, die vrijdag werd bekendgemaakt. "Inhoudelijk waren er voor ons onduidelijkheden over onder meer de aan te leggen tangenten en een eventuele overkapping van de ring", zegt initiatiefnemer Stef Vonk. "We zijn blij dat we getoond hebben dat sp.a haar best zal moeten doen om de Oosterweelbeslissing uit te leggen aan haar kiezers in de aanloop naar de verkiezingen."

Bedrijfswagens afschaffen

De Jongsocialisten deelden voor aanvang van de vergadering condooms uit aan het publiek. "Als sp.a zich dan toch laat 'nemen', laat het dan tenminste veilig gebeuren", luidde daarbij de boodschap. Vervolgens maakten ze na de vergadering hun bezorgdheden over aan de aanwezige leden van de partijtop, zoals Vlaams parlementslid Bart Martens. De jongeren pleiten voor "moderner mobiliteitsbeleid" zoals investeren in openbaar vervoer en het afschaffen van salariswagens.

"We zijn tevreden met de feedback van de partij en begrijpen dat zij beleidsmakers zijn en wij idealisten", besluit Vonk. "Maar als idealisten moeten we af en toe tegen de schenen van de moederpartij durven schoppen." (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners