Oorlog tussen koning Albert en prins Laurent

05/04/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

De omstreden Congoreis van prins Laurent leidt tot een fikse familieruzie binnen de muren van het koninklijk paleis. Koning Albert haalt ongezien hard uit naar zijn zoon prins Laurent.

"Ongezien." Zo noemt historicus Mark Van Den Wijngaert de uitval van koning Albert naar zijn zoon. In een officiële reactie op de commotie rond de Congoreis van Laurent liet het paleis weten dat "wat in de pers verschenen is over het feit dat de koning kwaad is, strookt met de realiteit". De woordvoerder van de koning voert daar nog aan toe: "Het is niet gebruikelijk dat het paleis commentaar geeft over verzinsels of uitlatingen die tot doel hebben de aandacht af te leiden van de feiten."

KabinetschefDat laatste verwijst allicht naar Laurent die meent dat er in het paleis mensen zijn die hem dwarsbomen en er alles aan doen om hem te verzwakken. Zijn advocaat Pierre Legros - die loog over de ontmoeting van Laurent met Kabila en andere Congolese politici - liet verstaan dat het verbod op de Congoreis een initiatief was van kabinetschef Jacques van Ypersele de Strihou. (EE)

Lees meer over:

Onze partners