Ook werkgevers willen hulp bieden

© Trends

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) krijgt vele vragen van bedrijven die hulp willen bieden aan de vluchtelingen. Om een en ander gestructureerd te laten verlopen, wil de werkgeversfederatie een conferentie organiseren met bedrijfsleiders en migratie- en asielexperts, zo bevestigt VBO-directeur Pieter Timmermans zaterdag een bericht in de krant Le Soir.

Ook werkgevers staan niet ongevoelig tegenover de asielcrisis, zegt Timmermans. “We kregen de voorbije dagen nogal wat vragen van bedrijven en sectoren, over wat zij kunnen doen, hoe zij kunnen helpen.” Maar die hulp moet volgens de VBO-directeur rationeel verlopen. “In plaats van allerlei voorstellen te lanceren die achteraf misschien niet haalbaar blijken, willen we in kaart brengen wat er echt kan worden gedaan, wat nuttig is, haalbaar en legaal.” Daarom ook de plannen voor een conferentie, die eind volgende week zou plaatsvinden of in het begin van de daaropvolgende week.

Werkgevers, federaties en experten zouden dan rond de tafel zitten om realistische oplossingen te bespreken. Dat zou kunnen gaan over voedsel aanbieden, onderdak en jobs. “We willen een duidelijk signaal geven dat werkgevers niet ongevoelig zijn voor de crisis, maar tegelijkertijd willen we komen tot realistische oplossingen”, besluit Timmermans. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content