Ook VRT staakt: Vervangprogramma's op 8 december

03/12/14 om 21:22 - Bijgewerkt om 21:22

Op maandag 8 december staakt de VRT, al blijft een minimum nieuwsaanbod gewaarborgd. Directie en vakbonden hebben daarover een akkoord bereikt.

Ook VRT staakt: Vervangprogramma's op 8 december

© Belga

Directie en vakbonden bij de VRT hebben een akkoord bereikt over de programmering op 8 en 15 december, de twee resterende dagen van vakbondsprotest. Komende maandag komt er een vervangprogramma op alle radio- en televisienetten van de openbare omroep, met kortere nieuwsupdates. Op 15 december mag de normale programmering doorgaan.

De bonden kondigden woensdagmiddag aan dat tijdens een personeelsvergadering gekozen werd voor een algemene staking. Dat veroorzaakte naar verluidt veel ongenoegen bij de directie, wat ook bleek uit een persbericht dat volgde.

Non-stop muziek

De vakbonden spraken volgens de directie niet in naam van de meerderheid, 'maar op basis van een personeelsmeeting, georganiseerd door de vakbonden, waarop een kleine minderheid van het personeel aanwezig was'. Toch kwamen beide partijen woensdagavond nog tot een akkoord. Volgens ACOD-vakbondsman Luk Vandenhoeck kwam de directie met een voorstel op de proppen dat dicht bij de wensen van de bonden lag.

Op 8 december zal elke VRT-radiozender non-stop muziek brengen, elk volgens zijn eigen profiel. Om het uur zal er een kort nieuwsbulletin zijn.

Op televisiezenders één en Canvas zijn er naast de journaals, die ingekort worden, vervangprogramma's. Het is nog niet duidelijk welke programma's dat zullen zijn. Bij Ketnet is er een licht aangepaste programmering. Online zorgt deredactie.be voor een aangepaste nieuwsvoorziening en zijn er op de andere net- en themasites slechts beperkte updates. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners