Ook Peumans schiet ViA af

23/02/11 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) schaart zich achter de kritiek die Ingrid Lieten vorige week in een fout verstuurde e-mail uitte.

Ook Peumans schiet ViA af

© Belga

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) schaart zich achter de kritiek die Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) vorige week in een fout verstuurde e-mail uitte op het 'Vlaanderen in Actie'-project (ViA). "ViA is inderdaad geen sterk merk," zegt Peumans woensdag in De Standaard. "Vraag eens aan honderd Vlamingen wat ViA is. Ik heb de indruk dat het project niet aanslaat. Er wordt nochtans veel geld tegenaan gegooid."

Peumans is van oordeel dat ViA niet van de grond komt omdat het actieplan niet breed genoeg gedragen is. Zo zou alleen minister-president Kris Peeters het ViA-logo gebruiken op zijn correspondentie. Andere ministers zouden Peeters dat niet gunnen uit afgunst of jaloezie, zegt Peumans nog. ViA is het stokpaardje van Peeters.

Nadat de e-mail van Ingrid Lieten vorige week was uitgelekt, excuseerde ze zich en schaarde ze zich nadrukkelijk achter het ViA-project.

Woensdag houdt het Vlaams parlement een actualiteitsdebat "over de cohesie binnen de Vlaamse regering en meer in het bijzonder ook ten aanzien van 'Vlaanderen in Actie'".

Onze partners