Ook Peeters en Beke met de dood bedreigd

18/08/15 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:56

Ook Kris Peeters en Wouter Beke (CD&V) hebben de voorbije maanden doodsbedreigingen ontvangen. Eerder werd staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) met de dood bedreigd omdat hij opvang zoekt voor asielzoekers.

Ook Peeters en Beke met de dood bedreigd

CD&V wil ook de federale regering leiden: voorzitter Wouter Beke (R) en Vlaams minister-president Kris Peeters. © BELGA

CD&V-vicepremier Kris Peeters en CD&V-voorzitter Wouter Beke hebben de voorbije maanden doodsbedreigingen gekregen. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Via Het Laatste Nieuws raakte al bekend dat ook staatssecretaris Theo Francken (N-VA) met de dood is bedreigd. Hij heeft klacht ingediend en denkt over extra beveiliging. Peeters en Beke hebben dat geweigerd.

'Je bent een grote klootzak, want je gaat al die migranten geld geven terwijl er zo veel werkloosheid is', zo klinkt het. "Als ik zou kunnen, dan stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik je', staat in een Franstalige mail te lezen die Francken afgelopen weekend kreeg. Francken wil voorlopig geen extra bewaking, maar dient wel klacht in bij de politie.

Aan VTM NIEUWS bevestigt CD&V dat ook Wouter Beke en Kris Peeters de voorbije maanden doodsbedreigingen ontvingen. Geen van beide wil er iets over zeggen, om het niet nog groter te maken. Peeters en Beke hebben extra beveiliging geweigerd. (Belga/AVE)

Onze partners