'Ook op oudejaar weinig alcoholcontroles'

27/12/14 om 05:36 - Bijgewerkt om 05:36

Niet enkel op kerstavond, ook met oudejaarsnacht hoeven Vlamingen zich niet te veel zorgen te maken over grootschalige BOB-controles. Veel korpsen organiseren weinig tot géén acties. Wel is het uitkijken voor rijdende patrouilles.

'Ook op oudejaar weinig alcoholcontroles'

Afgelopen nacht werd in Oost- en-West Vlaanderen een verkeersveilige nacht georganiseerd. In alle politiezones waren er alcoholcontroles. In totaal moesten zo'n 8.000 bestuurders blazen. Uit de eerste resultaten blijkt dat tussen de zo'n vier procent teveel gedronken had. Ook vannacht zijn er nog controles in de twee provincies. © BELGA

Dat blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws.

Alcoholcontroles op oudejaarsavond en -nacht blijken moeilijk te organiseren, want op een feestnacht als oudejaar heeft de politie een heleboel andere bekommernissen. De overlast is traditioneel groter, er zijn grote groepen feestvierders om in de gaten te houden en een groot deel agenten viert thuis zelf feest. Extra volk inzetten blijkt gewoon té duur.

Maar dat wil niet zeggen dat niemand zal moeten blazen, klinkt het. In het overgrote merendeel van de zones zullen agenten bestuurders laten blazen "als er tijd overschiet". En een aantal zones doet wél iets. De federale politie ten slotte zegt in heel Vlaanderen grootschalige acties te zullen houden op de snelwegen, maar waar precies, blijft geheim.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners