Ook NMBS in de rats door plafond op toplonen

22/02/14 om 05:43 - Bijgewerkt om 05:43

Na bpost eerder deze week heeft nu ook de NMBS het moeilijk om topkaders te vinden voor het geld dat ze daarvoor mag betalen. Ironisch genoeg probeert de NMBS net bij bpost tevergeefs een duurbetaald mannetje weg te kapen.

Ook NMBS in de rats door plafond op toplonen

De honderd belangrijkste spoorlijnen zullen er inde nieuwe dienstregeling van eind dit jaar gemiddeld 3,3 procent langer over doen. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Voor het eerst is tot op de minuut bekend hoe veel langer de treinen vanaf december over hun traject zullen doen. Dat blijkt uit de gelekte dienstregeling die de NMBS vanaf eind dit jaar wil invoeren. Dat alle treinen trager zouden rijden om stipter te kunnen zijn, was al bekend. Nu blijkt ook hoe veel trager. © BELGA

Dirk Oosterlinck, de door CEO Jo Cornu beoogde nieuwe commerciële directeur voor de NMBS, heeft afgehaakt. Dat schrijft De Tijd zaterdag. Bij de NMBS zou Oosterlinck, nu topkaderlid bij bpost, maximaal 260.000 euro verdienen. Dat is minder dan wat hij nu heeft.

Meer dan 260.000 euro zat er niet in, want de CEO van de NMBS mag zelf niet meer dan 290.000 euro verdienen. Cornu wilde Oosterlinck in lijven om de NMBS commerciëler te laten denken en werken.

Het loonplafond van minister Jean-Pascal Labille heeft volgens De Tijd steeds meer negatieve bijwerkingen. Na het opstappen van bpost-topman Johnny Thijs volgden de perikelen over de verloning van de nieuwe Belgacom-CEO Dominique Leroy. En bij Dexia, waar miljarden belastinggeld op het spel staan, heeft CEO Karel De Boeck de grootste moeite om de experts aan boord te houden. (Belga/TV)

Onze partners