Ook misbruik tweede neef Vangheluwe is verjaard

15/04/11 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Het doet er niet toe of het aanrandingen van de eerbaarheid zijn of verkrachting. De feiten zijn verjaard," zegt Jean-Marie Berkvens, de procureur van Brugge.

Ook misbruik tweede neef Vangheluwe is verjaard

© Imageglobe

Gisteren bekende Roger Vangheluwe in een interview op VT4 dat hij nog een tweede neefje misbruikte. De procureur van Brugge, Jean-Marie Berkvens, zegt hiervan op de hoogte geweest te zijn. "Hoe jammer het ook is, de zaak is verjaard", zei hij in het Radio 1-programma De Ochtend.

De enige manier waarop er nog straffen kunnen volgen op de feiten, is schuldig verzuim. "Dat onderzoek gebeurt niet in Brugge, maar in Brussel", zegt Berkvens. "Het ligt in de handen van Wim De Troy."

Vraag is of de biechtvader van Vangheluwe vervolgd kan worden voor schuldig verzuim. Gisteren bekende Vangheluwe in het interview dat hij regelmatig gebiecht heeft. De persoon tegen wie hij het opbiechtte, is nooit naar de politie gegaan. 'Maar je hebt in België ook biechtgeheim', aldus Berkvens. "Tot vandaag gaat men er vanuit dat biechtvaders gebonden zijn door het biechtgeheim en dus niets op het publieke forum bekend maken." (NC)

Lees meer over:

Onze partners