Ook huiszoekingen bij de Broeders van Liefde

17/01/12 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:11

Na de bisdommen van Gent, Brugge, Hasselt, Antwepen en Mechelen worden nu ook bij de Broeders van Liefde huiszoekingen gedaan.

Ook huiszoekingen bij de Broeders van Liefde

© Belga

In het kader van de Operatie Kelk wordt ook een huiszoeking uitgevoerd bij de Broeders van Liefde in Gent. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door woordvoerder Lieven Claeys van de Broeders Van Liefde.

De huiszoekingen gebeurden in de hoofdzetel van de congregatie van de Broeders van Liefde aan de Stropstraat in Gent. Het is nog niet duidelijk hoeveel dossiers er in beslag genomen worden.

Bij het bisdom van Gent zijn bij eerdere huiszoekingen in het kader van de Operatie Kelk 13 dossiers van geestelijken in beslag genomen. Dat zegt woordvoerder Koen Vlaeminck van het Gentse bisdom.

Wim De Troy

Onder meer onderzoeksrechter Wim De Troy en federaal procureur Johan Delmulle waren aanwezig bij de huiszoekingen. De speurders vroegen 13 dossiers van geestelijken op. Het gaat zowel om dossiers van geestelijken die nog in leven zijn als om overleden personen. De dossiers werden in alle openheid overhandigd, zegt woordvoerder Koen Vlaeminck.

Eerder werden al huiszoekingen uitgevoerd bij het bisdom van Antwerpen, het bisdom van Hasselt en het aartsbisdom in Mechelen in het onderzoek naar seksueel misbruik in de Kerk. Later kwamen ook het bisdom Brugge en Gent aan de beurt. (Belga/INM/SD)

Onze partners