Ook hinder tijdens avondspits als gevolg van staking

11/10/10 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Intussen heeft minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte overleg gepleegd met de spoorbonden over het sociaal conflict.

De acties bij het goederenvervoer per spoor hebben maandag ook tijdens de avondspits gevolgen voor het reizigersverkeer. Intussen heeft minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte een gesprek gehad met de vakbonden over het sociaal conflict.

In Vlaanderen werden er tijdens de avondspits relatief weinig problemen verwacht, maar grotere hinder in Wallonië. Vanuit Charleroi reed er nog altijd geen enkele trein. Vanuit Brussel richting Charleroi was er ook geen treinverkeer, zo was de verwachting.

Daardoor werd de lijn Brussel-Antwerpen ook tijdens de avondspits getroffen. Volgens infrastructuurbeheerder Infrabel werden er elk uur een tweetal treinen richting Antwerpen afgeschaft.

Infrabel probeerde dat op te vangen door elk uur vanuit Brussel een extra dubbeldektrein naar Antwerpen in te leggen. Die trein legt daarna dan het omgekeerde traject af.

Vervotte pleegt overleg

Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge
Vervotte (CD&V) pleegde maandag overleg met de spoorbonden over het sociaal conflict rond de filialisering van de vrachtafdeling van de NMBS, de reden van de staking bij het vrachtvervoer.

Na afloop Vervotte weten dat de mogelijkheden worden onderzocht om via het sociaal overleg tot een oplossing te komen. De socialistische spoorbond ACOD Spoor heeft aangekondigd dat ze op maandag 18 oktober het werk neerlegt. ACV-Transcom doet niet
mee.

De reizigersvereniging TreinTramBus hekelde maandag dat de treingebruikers het slachtoffer zijn van een conflict waar het reizigersvervoer niets mee te maken heeft.

De organisatie roept de NMBS en de vakbonden op het sociaal overleg dringend te hervatten zodat de staking van 18 oktober nog kan worden vermeden.

Onze partners