Ook dinsdag staking bij De Lijn Oost-Vlaanderen

30/08/10 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:35

Maandag voerde het gemeenschappelijk vakbondsfront al actie, met zware hinder tot gevolg.

De stakingsactie van maandag bij De Lijn in Oost-Vlaanderen krijgt dinsdag een verlengstuk. Dat hebben de vakbonden maandagavond beslist. Het bus- en tramverkeer was door de actie van maandag zwaar verstoord.

De tram- en busbestuurders van de openbare vervoersmaatschappij in Oost-Vlaanderen legden maandag het werk neer uit protest tegen de besparingen. Volgens de bonden is er een tekort aan voertuigen en chauffeurs. De rij- en rusttijden worden onrealistisch genoemd.

Het openbaar vervoer in Oost-Vlaanderen ondervond als gevolg van de 24-uren actie maandag zware hinder. De actie was vooral voelbaar in de grote steden. In het buitengebied, waar meer lijnen zijn verpacht, verliep het vervoer een stuk vlotter.

In Gent zelf reed volgens De Lijn bijna geen enkele bus of tram. Aan verschillende stelplaatsen in de provincie stonden stakerspiketten.

Het gemeenschappelijk bij De Lijn Oost-Vlaanderen besliste maandagavond om ook dinsdag het werk neer te leggen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om dinsdag weer aan de slag te gaan, maar na een denigrerende opmerking van een directielid aan iemand van de technische dienst werd beslist dinsdag toch het werk neer te leggen.

Lees meer over:

Onze partners