Ontslagen moslima eist schadevergoeding van Hema

05/04/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Joyce Van Op den bosch, die in februari door Hema op straat werd gezet vanwege haar hoofddoek, begint een juridische procedure tegen de Nederlandse winkelketen.

Ontslagen moslima eist schadevergoeding van Hema

© Belga

Joyce Van Op den bosch, die in februari door Hema op straat werd gezet vanwege haar hoofddoek, begint een juridische procedure tegen de Nederlandse winkelketen. De 20-jarige moslima eist een schadevergoeding en krijgt steun van de vakbond BBTK. Dat meldt De Standaard dinsdag.

Van Op den bosch, een autochtone Limburgse, werkte als uitzendkracht in de Hemavestiging in Genk. Midden februari werd haar contract niet meer verlengd, omdat dat ze weigerde haar hoofddoek af te zetten in de winkel. Klanten hadden over haar geklaagd.

Later kreeg de vrouw een baan aangeboden als magazijnbediende, maar die weigerde ze. De zaak kreeg veel aandacht en in Genk werd een protestmars gehouden om het beleid van Hema aan te klagen.

Woensdag zat Van Op den bosch samen met de socialistische bediendenbond BBTK, waarvan ze lid is, om te bepalen welke verdere stappen ze zet. Die heeft beslist haar juridisch bij te staan en zal voor haar een procedure opstarten om een schadevergoeding te eisen, aldus de krant. (Belga/KVDA)

Onze partners