Ook Inge Vervotte laat vertrekvergoeding vallen

© Belga

De federale minister van Ambtenarenzaken, Inge Vervotte (CD&V), zal geen vertrekvergoeding vragen wanneer ze volgend jaar de Belgische politiek verlaat.

Vervotte heeft als minister recht op een vertrekvergoeding die vergelijkbaar is met wat parlementsleden krijgen. Dat betekent dat ze per jaar dat ze zitting had in het parlement of in de regering, twee maanden wordt doorbetaald. In het geval van Vervotte zou ze 16 maanden worden doorbetaald, maar de CD&V’ster verzaakt aan die vergoeding, zo schrijft De Tijd.

“Geld is nooit een drijfveer geweest in mijn carrière. Dat blijkt ook uit mijn keuze voor de zorgsector, wat een belangrijk loonverlies inhoudt. Ik ben van mening dat je, als je de politiek verlaat om een andere job uit te oefenen, die vergoeding niet combineert met een loon”, zegt Vervotte.

De voorbije dagen was er ophef toen bleek dat Open VLDer Sven Gatz zijn uittredingsvergoeding wel wilde combineren met zijn nieuwe job bij de Belgische brouwers. Gatz liet het afgelopen weekend weten dat hij afstand doet van de 300.000 euro waarop hij recht had. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content