Ontmoeting Martin-Lejeune: Sudpresse kan telefoonincident niet bevestigen

18/11/12 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

Dat de lekken van het gesprek tussen Michelle Martin en Jean-Denis Lejeune het gevolg zouden zijn van een technisch probleem met de gsm van een van de bemiddelaars, kan Sudpresse niet bevestigen.

Ontmoeting Martin-Lejeune: Sudpresse kan telefoonincident niet bevestigen

© Belga

Dat de lekken van het gesprek tussen Michelle Martin en Jean-Denis Lejeune die in de media verschenen zijn het gevolg zouden zijn van een technisch probleem met de gsm van een van de bemiddelaars, kan Sudpresse niet bevestigen. Het was een journaliste van Sudpresse die (een deel van) het gesprek gehoord heeft. Volgens de vzw Médiante liet een bemiddelaar die bij het gesprek aanwezig was zijn gsm vallen. Het toestel belde daarop automatisch naar het laatste nummer waardoor het eerder zelf opgebeld was. Dat was van de bewuste journaliste van Sudpresse, die daarop het gesprek van Martin en Lejeune kon afluisteren.

Op zijn website zegt Sudpresse evenwel "niet over de elementen te beschikken die toelaten deze versie te bevestigen". De krantengroep geeft wel toe dat de informatie die ze over het gesprek bemachtigde, kreeg "via een bron die bij de bijeenkomst aanwezig was en die ons toeliet stukjes van het gesprek van de twee partijen en de bemiddelaars te bemachtigen".

Sudpresse blijft achter zijn keuze staan om citaten uit het gesprek te publiceren. "We hebben enkel onze journalistieke taak gedaan, met respect voor onze belangrijkste opdracht: de lezer informeren." (Belga/INM)

Onze partners