Onkelinx wil klacht tegen onbekenden voor PIP-implantaten

© AFP

Minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx meent dat het Riziv een klacht tegen onbekenden moet indienen om de kosten voor het verwijderen van de omstreden PIP-borstimplantaten te kunnen verhalen.

Dat verklaarde ze in antwoord op een reeks mondelinge vragen van Fatiha Daïdi (PS), Vanessa Matz (CDH), Dominique Tilmans (MR) en Elke Sleurs (N-VA), waardoor het vragenuurtje in de Senaat even een vrouwelijk onderonsje werd.

De minister herhaalde dat er in ons land minstens 674 PIP-implantaten ingebracht zijn. Aan de artsen die PIP-protheses hebben ingeplant, is opgedragen om de opvolging te versterken.

Wat de terugbetaling door het Riziv betreft, herhaalde Onkelinx dat de nomenclatuur van Riziv voorziet in de terugbetaling van medisch verantwoorde verwijdering van de omstreden implantaten. De inplanting van nieuwe protheses gebeurt enkel indien de oorspronkelijke implantaten reeds werden terugbetaald.

Laurette Onkelinx verwees ook naar het actieplan dat ze lanceerde om de registratie van alle soorten implantaten in de toekomst verplicht te maken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content