Onkelinx hoopt dat N-VA niet 'incontournable' wordt

06/05/10 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Ze vreest dat een regering met de vier Franstalige partijen het enige mogelijke antwoord wordt op een overwinning van de N-VA.

Ontslagnemend vicepremier Laurette Onkelinx (PS) vreest dat een regering met vier Franstalige partijen het enige antwoord wordt op een verkiezingsoverwinning van de N-VA.

De Vlaams-nationale partij heeft de wind in de zeilen. Onlangs bleek uit een peiling van Vers L'Avenir die vlak na de val van de regering werd afgenomen dat de partij 22,9 procent van de kiesintenties zou halen.

Aan Franstalige kant begint men zich blijkbaar ongerust te maken. De Standaard maakte donderdag melding van een chatsessie op de website van de krant Le Soir waar Onkelinx zegt te hopen dat de N-VA niet incontournable wordt.

Zij vreest dat een regering van 'nationale eenheid' (met deelname van de vier Franstalige partijen) in een dergelijk scenario noodzakelijk wordt.

Onkelinx ziet regeren met de N-VA niet zitten. 'Er zijn niet alleen hun extreme communautair standpunten, er is ook hun onvermogen om compromissen te sluiten'.

Onze partners