Ongevallen met bussen in Brussel en Antwerpen

14/03/12 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

In Brussel zijn op het kruispunt aan Kruidtuin een tram en een schoolbus gebotst. In Antwerpen reed een bus van De Lijn in de gracht.

Ongevallen met bussen in Brussel en Antwerpen

© Belga

In Brussel merkte de chauffeur van een schoolbus, die afsloeg naar links, een tram niet op. Het ging om een tram op lijn 94 die onderweg was naar Schaarbeek, aldus de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Bij het ongeval viel één lichtgewonde. Het gaat om een passagier van de schoolbus die is overgebracht naar het ziekenhuis.

Antwerpen

In Berendrecht bij Antwerpen is rond 08.25 uur een bus van De Lijn om een nog onbekende reden in de gracht terechtgekomen. De chauffeur en drie passagiers raakten lichtgewond en werden naar het Antwerpse Jan Palfijnziekenhuis gebracht. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zandvlietsesteenweg en de Zoutsestraat. Het ging om een bus van lijn 780 tussen Zandvliet en Wijnegem met een vijftiental passagiers. Twintig minuten na het ongeval kwam een vervangbus ter plaatse om de gestrande reizigers die ongedeerd bleven, verder te vervoeren.

Er is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waarin de bus van zijn rijbaan afweek en in de gracht terechtkwam. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners