Ongeval Noorderlaan: bestuurder reed 140 à 150 km/u

Bij het ongeval kwam een bejaard koppel om het leven. © Belga

De bestuurder van de wagen die het ongeval op de Antwerpse Noorderlaan veroorzaakte, zou volgens de verklaringen van alle inzittenden een 24-jarige Nederlandse man zijn.

Bij het dodelijk ongeval op de Antwerpse Noorderlaan van zondagochtend reed een van de betrokken voertuigen vermoedelijk met een snelheid van 140 à 150 km/u waar slechts 70 km/u toegelaten is. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

De bestuurder van die wagen zou volgens de verklaringen van alle inzittenden een 24-jarige Nederlandse man zijn, maar er zal nog DNA-onderzoek gebeuren om na te gaan of hij effectief achter het stuur zat. Bij het ongeval kwamen de twee inzittenden van de aangereden wagen om het leven.

Bejaard koppel overleden

Het ongeval gebeurde zondagochtend om iets voor 9 uur op het kruispunt van de Noorderlaan met de Manchesterlaan. Een Audi met vijf inzittenden, drie Nederlanders en twee Belgen, reed met hoge snelheid in op een andere wagen met daarin een 71-jarige man en zijn 67-jarige echtgenote. Zij werden door de klap uit hun voertuig geslingerd. De man overleed ter plaatse, zijn vrouw bezweek later in het ziekenhuis.

De inzittenden van de aanrijdende wagen kwamen ervan af met lichte verwondingen, net als twee inzittenden van een derde voertuig dat indirect betrokken raakte. De man die claimt bestuurder te zijn geweest van de Audi had niet gedronken en had geen drugs gebruikt. Het parket laat nu onderzoeken of hij effectief achter het stuur zat. Twee van de passagiers legden overigens wel een positieve alcoholtest af. Het parket laat verder nog weten dat de Audi met Duitse transitplaten reed. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie de eigenaar is en waarom het voertuig rondreed met die specifieke nummerplaten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content