'Onderzoeksdaden op basis huiszoekingen nietig'

13/08/10 om 18:01 - Bijgewerkt om 18:01

Volgens de advocaat van het Mechels aartsbisdom en kardinaal Godfried Danneels heeft het parket-generaal de nietigheid gevorderd van alle onderzoeksdaden op basis van de huiszoekingen bij beiden.

De advocaat van het Mechels aartsbisdom en kardinaal Godfried Danneels meent te weten dat het Brussels parket-generaal van mening is dat alle onderzoeksdaden op basis van de huiszoekingen bij beiden nietig moeten worden verklaard.

Dat heeft Fernand Keuleneer vrijdag op een persconferentie verklaard.

De KI wilde vrijdag geen commentaar kwijt over haar arrest over de huiszoekingen van 24 juni. Keuleneer had over die huiszoekingen een aantal klachten geformuleerd. Daarop trok het Brussels parket-generaal de zaak naar zich toe en vroeg de KI een oordeel te vellen over de wettigheid van de huiszoekingen.

Maar er is ook een tweede zaak. Daarnaast startte het aartsbisdom immers een procedure om de goederen terug te krijgen die op 24 juni in beslag werden genomen. Volgens Keuleneer velt de KI daarover pas later een oordeel, maar hij zegt op de hoogte te zijn van de vordering van het parket-generaal.

Die luidt dat alle onderzoeksdaden die zijn gebaseerd op de huiszoekingen bij het Mechels aartsbisdom en bij kardinaal Godfried Danneels moeten vernietigd worden, aldus Keuleneer.

Volgens hem heeft het parket-generaal vrijdag zijn stelling gevolgd tijdens de zitting van de KI en gepleit voor de onregelmatigheid en onwettigheid van die huiszoekingen.

Onze partners