'Onderzoeken of FM Brussel kan blijven bestaan'

11/06/15 om 16:56 - Bijgewerkt om 17:10

Op een persconferentie hebben Sven Gatz en Pascal Smet aangekondigd dat FM Brussel voorlopig in de ether blijft. Ze vragen de raad van bestuur om met personeel te overleggen over of, hoe en in welke vorm de zender kan blijven bestaan.

'Onderzoeken of FM Brussel kan blijven bestaan'

© Belga

Brussels minister Pascal Smet (SP.A) en Vlaams minister van Media en Brussel Sven Gatz (Open VLD) hebben deze namiddag gevraagd aan de directie van de Vlaams-Brusselse Media om tijd te nemen om een draagvlak te creëren voor de hervormingen. Dat hebben ze aangekondigd op een gezamenlijke persconferentie.

'We hebben de impact van de beslissing van de raad van bestuur onderschat", zo geven de ministers toe. Dinsdag raakte bekend dat door de fusie van de Vlaams-Brusselse Media de radiozender zou verdwijnen.

'Onderzoeken of FM Brussel kan blijven bestaan'

© belga

'Als beleidsmakers willen we niet doof blijven voor wat er leeft in Brussel. Integendeel, voor ons is de verbindende kracht van deze media een essentieel onderdeel van de rol die ze ook in de toekomst moeten blijven spelen. Daarom hebben we de directie gevraagd om het proces te vertragen en de tijd te nemen om een breed draagvlak te creëren voor de hervormingen, te overleggen met het personeel en na te gaan of, hoe en onder welke vorm de radio geïntegreerd kan worden in de toekomstplannen.'

'Het is niet aan de politiek om de strategie van een mediabedrijf te bepalen', klonk het. Toch stelden de ministers dat ze 'nadrukkelijk' hun vraag zullen stellen aan de raad van bestuur.

Gedurende het hele proces blijft de radio wel in de ether. Daarmee wordt afgeweken van de beslissing om eind juni de zender op te doeken.

'Overleg is meer dan informeren'

Nu volgt er dus een periode om met het personeel te overleggen. 'En dat is meer dan informeren', verduidelijkten Gatz en Smet. 'Dat is ook luisteren naar mensen, en samen te bekijken of het plan niet bijgestuurd of aangepast kan worden.'

Bedoeling is dat de raad van bestuur na de zomer een nieuw plan op tafel ligt.

Lees meer over:

Onze partners