'Onderzoek naar problemen bij jobscreening overheidsdiensten'

11/06/15 om 05:35 - Bijgewerkt om 05:35

De federale ombudsdienst is een onderzoek begonnen naar een mogelijk integriteitsprobleem bij Selor, de instantie die jaarlijks zo'n honderdduizend mensen screent voor jobs bij meer dan 150 overheidsdiensten.

'Onderzoek naar problemen bij jobscreening overheidsdiensten'

© BELGA

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Dinsdag hebben twee medewerkers van de ombudsdienst toegang geëist tot de computersystemen van Selor. Volgens informatie die De Tijd ontving zijn er aanwijzingen dat topman Marc Van Hemelrijck, die Selor al sinds 2002 leidt, tussenbeide is gekomen in een selectieprocedure waaraan ook zijn dochter deelnam. De onderzoekers gaan na of de procedures correct zijn nageleefd.

Fraude

De kranten noemen nog meer incidenten. Per toeval werd al regelrechte fraude ontdekt. Zo kon, schrijft De Tijd, een medewerker van uit het buitenland de gegevens van zijn eigen selectieproef en die van familieleden veranderen. Er zijn ook al vaak verkeerde resultaten verstuurd naar kandidaten.

Uit een interne enquête blijkt dat het personeel van Selor geen hoge pet opheeft van de directie. 71 procent van personeel vindt dat de managers mensen voortrekken.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners