Onderzoek naar pesten na zelfdoding 13-jarige

02/05/13 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

De moeder van een dertienjarige jongen uit Bredene die zelfdoding heeft gepleegd, dient een klacht in bij de politie. Ook de school van de jongen onderzoekt de zelfdoding.

De moeder van een dertienjarige jongen uit Bredene die zelfdoding heeft gepleegd, dient een klacht in bij de politie. Ook de school van de jongen onderzoekt de zelfdoding. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In zijn afscheidsbrief noemde de jongen de namen van twee medeleerlingen die hem zouden hebben gepest.

De dertienjarige jongen, die in het tweede jaar Metaal & Elektriciteit zat in het VTI in Oostende, beroofde zich van het leven in zijn ouderlijk huis.

In een afscheidsbrief liet de jongen een persoonlijke boodschap achter voor zijn vader, moeder en broer. Aan de achterkant van dat boterbriefje stond een bericht voor twee medeleerlingen: "Fuck you... (noemt twee jongensnamen), jullie moeten niets verbergen. Jullie sloegen altijd iedereen in elkaar."

Formele klacht

"We wisten van niets, onze zoon had alles opgekropt, vrees ik", getuigt de moeder. "Het was een stille jongen en misschien was de wereld van de grote mensen te bedreigend en te ingewikkeld voor hem."

De moeder had na de dood van haar zoon al een gesprek met de politie, maar zal na de begrafenis ook een formele klacht indienen. "We beschuldigen voorlopig niemand en willen geen commotie. Maar we willen een grondig en sereen onderzoek naar de mogelijke problemen op school. Al was het maar om te vermijden dat er in de toekomst nog kinderen het slachtoffer worden van (onopgemerkte) pesterijen", luidt het in de krant.

Het overlijden komt onverwacht aan in het Oostends VTI. "We hadden geen enkele melding gekregen over pesterijen", zegt de directeur. Ook de school onderzoekt de zelfdoding. "We nemen deze zaak zeer ernstig", klinkt het. (Belga/AVE)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.

Onze partners