Onderzoek naar 'onaanvaardbaar feest in autopsieruimte' na dood jihadisten Verviers

03/06/15 om 05:10 - Bijgewerkt om 05:45

Er is een onderzoek gestart naar een feest dat volgens opgedoken foto's heeft plaatsgevonden in de autopsieruimte waar zich ook de stoffelijke resten van de in Verviers gedode jihadisten bevonden. Volgens de foto's zou er zelfs op die stoffelijke resten zijn gefeest.

Onderzoek naar 'onaanvaardbaar feest in autopsieruimte' na dood jihadisten Verviers

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer © BELGA

Dat meldt La Dernière Heure. Volgens de krant werd er na de autopsie, in aanwezigheid van de stoffelijke resten, gefeest met champagne. Dat werd op foto vastgelegd.

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het bestaan van de feestfoto's bevestigt, heeft het in de krant over "onaanvaardbaar gedrag, absoluut ontoelaatbaar". De foto's, selfies, getuigen volgens hem van "problematisch gedrag". Hij kondigt aan dat er een persconferentie komt met meer uitleg.

'Op intranet'

De feestenden zijn nog niet geïdentificeerd, maar het zou niet gaan om wetsdokters. Het parket van Brussel is op de hoogte gesteld en de algemene inspectie van de federale politie heeft een onderzoek ingesteld.

De foto's doen volgens La Dernière Heure al enige weken de ronde op het intranet van de cel Radicale Islam van de Brusselse politie, waar er volgens de krant in eerste instantie niemand aanstoot aan nam.

Bij een grootschalige antiterreuractie op 15 januari kwamen in Verviers twee jihadisten om die volgens de politie aanslagen voorbereidden.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners