Onderzoek gevonden hand leidt tot andere lichaamsdelen

18/08/10 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:10

Speurders hebben op het strand van Zeebrugge waar een hand werd gevonden nog andere lichaamsdelen van een vrouw ontdekt.

De onderzoekers die woensdag in de duinen op het strand van Zeebrugge aan het graven waren op de plaats waar dinsdagavond een hand was gevonden, hebben nog andere lichaamsdelen aangetroffen.

Een toerist zag dinsdagavond in de duinen een hand liggen die gedeeltelijk onder het zand was bedolven. Het technisch laboratorium van de federale politie kwam ter plaatse, maar staakte het onderzoek wegens de duisternis.

In de loop van woensdagochtend begon het slachtofferidentificatieteam de plaats van de vondst, op enkele honderden meters van de surfclub in Zeebrugge, grondig te onderzoeken. Dat gebeurt minitieus om geen sporen verloren te laten gaan.

In de loop van de dag maakte het parket van Brugge bekend dat de hand van een vrouw is en dat er nog lichaamsdelen werden blootgelegd. Hoe lang het lichaam precies onder het zand lag, was niet meteen duidelijk, maar het parket vermoedt dat het al enkele weken was.

De speurders gaan uit van een misdaad, maar kenden de identiteit van het slachtoffer woensdag nog niet. In de loop van donderdag wordt een autopsie uitgevoerd.

Onze partners