Onderwijswereld heeft 'heel veel vragen' over hervormingen Pascal Smet

28/11/12 om 06:20 - Bijgewerkt om 06:20

In een bijzonder kritisch advies heeft de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) gevraagd snel duidelijkheid te scheppen over zijn beleid.

In een bijzonder kritisch advies heeft de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) gevraagd snel duidelijkheid te scheppen over zijn beleid. "Er zijn vragen bij de haalbaarheid van diverse hervormingen", klinkt het in Metro.

De geplande hervormingen van Smet boezemen de onderwijswereld weinig vertrouwen in. De Vlaamse Onderwijsraad, waarin alle relevante actoren zetelen, trekt daarom in een nieuw advies aan de alarmbel. "Wij
hebben heel veel vragen bij de haalbaarheid van diverse omvattende hervormingen door het tijdspad, de veelheid aan projecten en de onduidelijke financiële voorwaarden", klinkt het onomwonden.

Het zit de onderwijswereld vooral hoog dat beleidsbeslissingen over cruciale dossiers, zoals het loopbaanpact, "telkens weer worden opgeschoven". Als er tegen 1 september 2014 grondige hervormingen doorgevoerd worden, dan mogen de contouren stilaan duidelijk worden, luidt het.

Prioriteiten

De Vlor vraagt Smet ook om duidelijkere prioriteiten te stellen. "De actuele financiële situatie van de Vlaamse overheid is onvoldoende om alle voorgestelde maatregelen te kunnen doorvoeren", klinkt het. Eerder floot Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zijn onderwijsminister al terug over zijn hervormingsplannen voor het secundair onderwijs. Het klonk dat de plannen van zijn minister "te radicaal waren". Peeters pleitte voor een stapsgewijze hervorming. (Belga/SD)


Onze partners