Ondernemers willen secundair onderwijs snel hervormen

In een open brief aan de Vlaamse regering doen zeven vooraanstaande Vlaamse ondernemers en de Voka-bestuurstop een oproep voor snelle hervormingen in het secundair onderwijs

Dat maakte Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, donderdagavond bekend na een reportage over het thema in ‘Panorama’ op Canvas. Volgens de ondernemers moeten er op korte termijn concrete maatregelen genomem worden, die zorgen voor meer en beter opgeleide technisch geschoolde jongeren.

“Het is een pleidooi om de schotten tusen ASO, TSO en BSO eindelijk op te heffen en daarbij de focus te leggen op de kwaliteiten van de leerling”, luidt het.

Stages

Daarnaast pleiten de ondernemers voor een veel intenser contact tussen onderwijs en bedrijfsleven door middel van meer stages, werkplekleren en praktijkervaringen. De open brief is bovenal een oproep om, na jarenlange plannen en discussies, eindelijk beslissingen te nemen.

De brief is ondertekend door de ondernemers Christine Buelens (Metalogic), Inge Buysse (Remi Claeys Aluminium), Lieven Danneels (Televic), Wouter De Geest (BASF Antwerpen), Paul Kumpen (Kumpen), Jean-Paul Van Avermaet (G4S) en Danielle Vanwesenbeeck (Mastermail). (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content