Onderhandelingen over ministerportefeuilles uitgesteld

09/10/14 om 23:50 - Bijgewerkt op 10/10/14 om 01:43

De onderhandelingen tot de finish over ministerportefeuilles zijn uitgesteld tot vrijdag. Eerst zouden die onmiddellijk na de partijcongressen hervat worden.

Onderhandelingen over ministerportefeuilles uitgesteld

Bart De Wever tijdens het partijcongres van N-VA © Belga

Belga bracht het nieuws eerst op basis van "gelijkgestemde bronnen" binnen "onderhandelaarskringen". Volgens die bronnen is men niet ver van een akkoord verwijderd maar zijn er onduidelijkheden over de precieze afbakeningen van competenties tussen de verschillende ministerposten.

Later bevestigden verschillende onderhandelaars telefonisch het uitstel. De voorzitters zouden te moe zijn en eerst hun nachtrust nodig hebben.

Wellicht zal er in de loop van vrijdag definitief uitsluitsel komen over welke bevoegdheden N-VA, MR, CD&V en Open VLD binnenhalen en wie de partijen als minister of staatssecretaris naar voren schuiven. Zaterdag staat immers de eedaflegging bij de koning geprogrammeerd.

De voorzitters zaten woensdag een hele nacht samen, maar gingen donderdagochtend zonder akkoord uit mekaar. De verwachting was toen dat ze donderdagavond na afloop van de partijcongressen nog de koppen bij mekaar zouden steken.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners