Onderhandelaars zijn off the record niet lief voor elkaar

06/10/10 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

De krant La Libre Belgique citeert enkele uitspraken van Vlaamse en Franstalige onderhandelaars over elkaar.

Sommige Vlaamse en Franstalige regeringsonderhandelaars hebben een afkeer voor elkaar. Dat moet blijken uit een bloemlezing van commentaren off the record die door de krant La Libre Belgique bijeen zijn gebracht.

Enkele citaten op een rij zoals ze vermeld staan op de website van La Libre:

- Een Franstalige over N-VA-voorzitter Bart De Wever: 'Een pathologisch type. Ik ben ervan overtuigd dat hij een probleem heeft. Hij kijkt zijn gesprekspartners trouwens niet recht in de ogen en heeft steeds een afwerende blik. Fysieke weerstand heeft hij niet. Om krachten op te doen eet hij veel: wafels, veel wafels'.

- Een Vlaming over de PS: 'Onderhandelen met die partij is een marteling. We zijn totaal verschillend van hen, op alle punten. We begrijpen elkaar op geen enkel punt. Ze geven ons nota's die eerder lijken op manifesten van de commununistische partij. Het is de hel'.

- Een Vlaming over Laurette Onkelinx en Joëlle Milquet: 'Onkelinx is de ergste. Ze roept en tiert, maar jaagt niemand meer schrik aan. Ze verkoopt alleen maar wind. Onkelinx en Milquet begrijpen er absoluut niets van.' .

- Een Franstalige over Bart De Wever: 'Zijn probleem is zijn persoonlijkheid. Hij is heel slim, maar ook heel autoritair. Hij beschouwt de andere Vlaamse partijen als minderwaardig en herhaalt voortdurend dat hij tachtig procent van de Vlamingen vertegenwoordigt'.

- Een Vlaming over Elio Di Rupo : 'Di Rupo begrijpt niet dat wie eerste minister wil worden een beetje moet bewegen. Na een onderhandeling rept hij zich voor iedereen de zaal uit om zich te maquilleren zodat hij perfect overkomt tijdens interviews voor de televisie'.

-Een Franstalige over de Vlamingen: 'Ze willen geen onafhankelijkheid omdat ze Brussel willen inpikken. Wat stelt Vlaanderen op wereldschaal zonder Brussel voor?'

Onze partners