Onderhandelaars ronden Openbaar Ambt af en willen morgen stilaan budgettaire knopen doorhakken

01/09/14 om 20:43 - Bijgewerkt om 20:43

De federale onderhandelaars hebben het hoofdstuk rond het Openbaar Ambt afgerond. Morgen staan de budgettaire gesprekken op de agenda.

Onderhandelaars ronden Openbaar Ambt af en willen morgen stilaan budgettaire knopen doorhakken

Kris Peeters, Charles Michel en Wouter Beke © BELGA

De federale onderhandelaars van MR, Open VLD, CD&V en N-VA hebben maandagavond het hoofdstuk rond het Openbaar Ambt afgerond. Dinsdag staat de begroting opnieuw centraal.

Na een voorbereidende vergadering tussen coformateurs Charles Michel (MR) en Kris Peeters (CD&V) en de partijvoorzitters gingen de vier onderhandelingsdelegaties maandagmiddag opnieuw aan tafel voor de tweede lezing van de formateursnota. Op de agenda stond het hoofdstuk over het Openbaar Ambt. Dat hoofdstuk werd maandagavond omstreeks 20 uur afgesloten. "Er staat nog maar weinig tussen haakjes", was te horen.

De werkgroep begroting zit maandagavond nog samen ter voorbereiding van de budgettaire gesprekken die dinsdag op de onderhandelingsagenda staan. Bedoeling is om stilaan budgettaire knopen door te haken. De onderhandelaars zouden dinsdag alvast "zo ver mogelijk" willen geraken.

Bedoeling is ook om uiterlijk tegen donderdag - wanneer coformateurs Michel en Peeters opnieuw verslag uitbrengen op het koninklijk paleis - een beslissing te hebben over de Belgische eurocommissaris.(Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners