Onderhandelaars bespreken overdracht van bevoegdheden

26/09/11 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:04

Na het akkoord over BHV, de hervorming van de Senaat, de vereenvoudiging van de Brusselse Instellingen, de financieringswet en de fiscale autonomie, zitten de onderhandelaars opnieuw samen.

Onderhandelaars bespreken overdracht van bevoegdheden

© Reuters

Op het menu van formateur Elio Di Rupo en de acht partijen die onderhandelen over een communautair akkoord staat maandag de overdracht van bevoegdheden, het volgende luik van het communautair akkoord.

Het gaat daarbij onder meer over het luik Justitie. Ook de thematische werkgroep rond het gerechtelijk arrondissement BHV zou opnieuw bijeenkomen. Tot de overdracht van bevoegdheden hoort overigens ook het zogenaamde "eerste pakket" waarover in 2008 overeenstemming was bereikt, maar dat nog niet werd uitgevoerd.

Koning De onderhandelaars zullen de besprekingen maandag alvast niet "tot de finish" doorzetten. De formateur wordt om 18.00 uur immers in Laken verwacht om er tussentijds verslag uit te brengen bij de koning. De vorige keer dat de formateur langsging bij de koning was na het akkoord over de splitsing van BHV.

Dinsdag zullen de partijen wellicht ook geen volledige dag rond de tafel kunnen zitten. Dan vindt immers het Feest van de Franse Gemeenschap plaats. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners