Olivier Maingain: "Ik heb veel deuren geopend"

30/08/11 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

FDF-voorzitter Olivier Maingain zou het logisch vinden mocht hij mee aan de onderhandelingstafel zitten over de hoofdstukken Brussel en Brussel-Halle-Vilvoorde.

Olivier Maingain: "Ik heb veel deuren geopend"

© Belga

"Wanneer men over Brussel praat, zijn de Brusselaars het best geplaatst om als woordvoerder op te treden (...) De democratie heeft gewild dat ik het parlementslid ben met de hoogste score in Brussel-Halle-Vilvoorde. Volgens mij heeft dat een zekere politieke betekenis", liet Maingain verstaan op de Franstalige radiozender Bel-RTL.

Wat de onderhandelingen over BHV betreft, herhaalde Maingain zijn standpunt over een uitbreiding van Brussel, die op verschillende

manieren zou kunnen gebeuren, bijvoorbeeld via de bevoegdheden van de Franse gemeenschap in de rand, zoals in het voorstel dat in 2005 op tafel lag tijdens de toenmalige onderhandelingen. "Ik heb steeds gezegd dat, indien men ons het akkoord uit 2005 voorlegt, er een basis is om heel snel tot een akkoord te komen. Ik heb veel deuren geopend (...) maar ik hoor dat Vlaanderen een Ferrari wil, maar daar de prijs van een Skoda wil voor betalen."

De media maken gewag van gemor bij andere onderhandelaars over de MR en over uitspraken van een aantal Franstalige liberalen. Discretie belet volgens Maingain niet dat een partij haar standpunten uit de doeken doet. Andere vertegenwoordigers van de onderhandelende partijen hebben afgelopen weekend eveneens uitspraken gedaan, stelde de FDF-voorman. (Belga/TE)

Onze partners