Odd Christian Eiking wint derde rit, Tim Wellens blijft leider

(Belga) De 23-jarige Noor Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) heeft vandaag de derde etappe in de 45e Ronde van Wallonië (cat. 2.BC) gewonnen. Na 169,2 kilometer van Chimay naar La Roche-En-Ardenne had hij een kleine voorsprong op het peloton. Quinten Hermans werd tweede, de Fransman Lorrenzo Manzin derde.

Tim Wellens (Lotto Soudal), achtste in de rituitslag, behield de gele leiderstrui. De 27-jarige Limburger heeft vier seconden voor op Pieter Serry. De Fransman Quentin Pacher is op zes seconden derde. De eerste ontsnapping van de dag kwam op naam van Edward Planckaert, Alex Kirsch en Lionel Taminiaux. Die laatste moest al snel de rol lossen. De twee anderen gingen samen door, tot Kirsch op 70 kilometer van de finish ongelukkig werd aangereden door de volgwagen van Sport Vlaanderen-Baloise, het team van Planckaert. De Luxemburger van WB-Aqua Protect-Veranclassic kwam er met oppervlakkige wonden vanaf en kan dinsdag weer starten. Nadat ook Planckaert weer was gegrepen, gingen Ryan Gibbons, Przemyslaw Niemiec, Dorian Godon, Daan Soete, Dries De Bondt, Rémi Cavagna en Gordon De Winter hun kans. Op 26 kilometer van de meet, kort na het ingaan van de plaatselijke ronde, waren ook zij eraan voor de moeite. Er volgden nog tal van pogingen, maar alleen Eiking wist het juiste moment te kiezen. De jonge Noor versnelde op vier kilometer van de aankomst en hield zes seconden over op een uitgedund peloton. Hij boekte zo zijn tweede profzege. In mei vorig jaar won hij de Boucles de L’Aulne (1.1). De vierde etappe breng de renners morgen over 161,4 kilometer van Malmedy naar Herstal. (Belga)