Nucleair personeel gooit nog steeds privé-info te grabbel

© iStock

Het blijft voor terroristen een koud kunstje om alles te weten te komen over de medewerkers van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK).

Op het internet is nog altijd een massa persoonlijke info te vinden over personeel van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK). Twee maanden geleden werd bij terroristen een video ontdekt waarop de topman van het SCK geschaduwd werd. Toen klonk er kritiek omdat zijn privégegevens zo makkelijk te vinden waren, maar intussen lijkt de veiligheid allesbehalve verscherpt, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Op het internet circuleert niet enkel een nagenoeg volledig personeelsbestand van het SCK, vele tientallen werknemers schrijven ook op hun eigen Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account dat ze werken in het nucleaire centrum in Mol. Zo is het voor terroristen een koud kunstje om alles te weten te komen over de medewerkers.

De krant vond op eigen initiatief privéadressen, telefoonnummers en foto’s van partners, kinderen en kleinkinderen. Zonder veel moeite is te achterhalen welke hobby’s de personeelsleden beoefenen, welke dagen ze van huis zijn en waar zij of hun dierbaren graag gaan eten of shoppen.

Politie: ‘Vijf voor twaalf’

De federale politie waarschuwt en zegt dat het vijf voor twaalf is voor organisaties die niet lijken te beseffen dat hun medewerkers bijzonder kwetsbaar én chanteerbaar zijn op die manier. Bij het SCK was te horen dat “veiligheid en beveiliging altijd topprioriteit” zijn en dat ze de regels respecteren die het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) oplegt.

Datzelfde FANC liet in een reactie dan weer weten dat er “misschien toch wat voorzichtiger omgesprongen moet worden met informatie op het internet”. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content