'Nu toch positief advies voor Uplace'

07/10/14 om 05:24 - Bijgewerkt om 05:24

Uplace, het grote winkelcomplex dat gepland is aan de voet van de brug van Vilvoorde, krijgt nu toch plots een positief advies van de gewestelijke milieuvergunningscommissie.

'Nu toch positief advies voor Uplace'

De site waar de shoppingmall zou komen © Belga

Dat heeft Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen) vernomen, zo schrijft De Standaard. De commissie moet minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) adviseren bij haar beslissing om al dan niet een milieuvergunning af te leveren.

Ondanks het globale positieve advies zijn sommige onderliggende adviezen negatief. Eerder lekte al uit dat het agentschap Zorg en Gezondheid en de administratie Milieu zware bedenkingen hebben bij het project. Zes andere adviezen, onder meer over de gevolgen van de geplande toren voor het vliegverkeer, waren wel positief. Kennelijk heeft de commissie die positieve adviezen de doorslag laten geven.

'Druk uitgeoefend?'

Groen klaagt aan dat onderliggende negatieve adviezen over het hoofd worden gezien en wil nagaan "of er geen druk was". "Ik heb vragen bij de objectieve beoordeling van dit dossier, zeker als je weet dat er al tien negatieve beoordelingen werden uitgebracht, gaande van de Inspectie van Financiën over de administratie tot de Raad van State", zegt Sanctorum.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners