Nog steeds bijna geen bussen en trams van De lijn, druk verkeer in binnensteden

22/12/11 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:10

Ook donderdagnamiddag en -avond blijft de dienstverlening van openbaarvervoermaatschappij De Lijn zwaar verstoord. Vooral het verkeer in de binnensteden is druk.

Ook donderdagnamiddag en -avond blijft de dienstverlening van openbaarvervoermaatschappij De Lijn zwaar verstoord door de vakbondsactie tegen de pensioenhervorming. Vrijdag zouden bussen en trams weer normaal rijden, zo meldt De Lijn donderdag.

Er rijden donderdag nauwelijks bussen en trams.

In de provincie Antwerpen is 10 procent van de chauffeurs uitgereden.

In Limburg rijdt minder dan 10 procent van de bussen.

Ook in Vlaams-Brabant is de dienstverlening zwaar verstoord: 15 procent van de bussen is uitgereden.

In het Oost-Vlaamse Gent rijdt de helft van de trams op lijn 1 en de helft van de bussen op de stadslijnen 3 en 5. Buiten de stad Gent rijden nauwelijks bussen in de provincie.

Sint-Niklaas is een uitzondering: daar rijdt meer dan de helft van de bussen.

In West-Vlaanderen ziet het er voor de reiziger iets beter uit, daar rijdt een bus op de vijf. Op de stadsnetten van Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare rijden geen bussen. De kusttrams zijn ook niet uitgereden.

Vooral druk verkeer in binnensteden

Het verkeer verloopt vooral in de binnensteden van Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven heel moeizaam. Alle rijstroken van de Kennedytunnel in Antwerpen zijn opnieuw vrij, maar het verkeer verloopt ook daar nog moeizaam, net zoals op de stadsring in Gent.

Dat werd vernomen bij Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. "Over het algemeen verloopt het verkeer vrij vlot op de snelwegen, op de ring rond Brussel is het zelfs heel rustig voor deze tijd van de dag", aldus Beeckman.

"De verkeersproblemen situeren zich vooral in de binnensteden en rond Antwerpen door het ongeval met vrachtwagens aan de Kennedytunnel."

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum zijn de problemen daar na 18.30 uur opgelost. Verder is het nog druk op de E314 door een ongeval nabij Leuven. Het is ook aanschuiven op de E403 van Brugge naar Kortrijk door een ongeval in Lichtervelde. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners