Noël Slangen voorgedragen voor raad van bestuur VRT

08/03/13 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:46

De Vlaamse regering heeft Noël Slangen voorgedragen voor de raad van bestuur van de VRT.

Noël Slangen voorgedragen voor raad van bestuur VRT

© Belga

De Vlaamse regering heeft Noël Slangen voorgedragen voor de raad van bestuur van de VRT. De gewezen communicatieadviseur van ex-premiers Guy Verhofstadt en Jean-Luc Dehaene vervangt er Claude Marinower, de Open Vld-schepen van Onderwijs en Rechtszaken in Antwerpen.
Geen publieke uitspraken

De 47-jarige Slangen nam in januari afscheid van het communicatievak. Hij verkocht zijn communicatiebedrijven Groep C en Connect.

Over zijn functie als VRT-bestuurder zegt Slangen 'Mijn interesse in media, mijn waardering voor de openbare omroep en mijn bedrijfsachtergrond komen hier mooi samen. Eerder had ik helaas geen tijd voor zo'n engagement'.

Slangen is van plan geen publieke uitspraken meer te doen over de openbare omroep. 'Ik zal niet langer commentaar geven op de openbare omroep omdat naar mijn misschien wat ouderwetse bedrijfsvisie in dit geval de voorzitter van de VRT namens de raad van bestuur moet communiceren en de verkozenen wat de politieke standpunten betreft.'

Wissels

Het is de tweede opvallende wissel in de raad van bestuur op twee weken tijd. Vorige week nog werd Marijke Verboven, de vrouw van N-VA-Kamerlid Ben Weyts, voorgedragen als lid van de raad van bestuur van de openbare omroep. Verboven vervangt er Valerie Van Peel, een ex-journaliste die sinds 2009 werkt voor N-VA en die momenteel OCMW-voorzitster is in Kapellen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners