NMBS schrapt acht piekuurtreinen

29/03/11 om 17:01 - Bijgewerkt om 17:01

De NMBS gaat acht piekuurtreinen op de as tussen Brussel en de Nationale Luchthaven schrappen. Het gaat om een maatregel om de stiptheid op de Brusselse Noord-Zuidverbinding te verbeteren.

NMBS schrapt acht piekuurtreinen

© Belga

Vanaf 4 april wordt een pakket van acht verbindingen tussen Brussel en de luchthaven geschrapt. Het gaat om de treinen van 7.12 uur, 8.09 uur, 16.09 uur en 17.12 uur in Brussel-Zuid en 7.27 uur, 8.27 uur, 16.27 uur en 17.27 uur op de luchthaven.

Het idee om piekuurtreinen af te schaffen werd door de NMBS en spoornetbeheerder Infrabel eerder dit jaar al op tafel gelegd, met een stroom aan reacties tot gevolg. Volgens de NMBS is de Noord-Zuidverbinding de flessenhals van het Belgische spoornet.

"Alle beetjes helpen" Volgens Jochem Goovaerts van de NMBS blijft de impact voor de reiziger miniem. "Er blijven nog drie piekuurtreinen tussen de hoofdstad en de luchthaven over", zegt Goovaerts. "Er zijn dus voldoende alternatieven." De snelheidswinst voor de NMBS is volgens hem niet gigantisch, maar "alle beetjes helpen".

In de loop van de komende weken moet worden beslist over de mogelijke afschaffing van een dertigtal P-treinen in de spits van en naar Brussel. Dat voorstel werd door Infrabel op tafel gelegd, maar kon niet op onverdeeld enthousiasme rekenen bij de NMBS.

In afwachting van de grote verbetering die verwacht wordt in 2013, worden bovendien nog verschillende "bijkomende maatregelen"
bestudeerd om de stiptheid op korte termijn te verbeteren.

Lees meer over:

Onze partners