NMBS: Nieuwe verhoogde treintarieven vanaf februari 2012

© Belga

Vanaf februari 2012 past de NMBS de treintarieven aan. Met de trein reizen wordt weeral een stukje duurder.

Eerder deze week raakte bekend dat reizigers die volgend jaar hun ticket op de trein willen aankopen sowieso 7 euro extra zullen moeten betalen. Vandaag maakte de NMBS ook de nieuwe treintarieven bekend vanaf februari 2012.
Gemiddeld stijgen de prijzen van de verschillende reisformules met 2,83 procent. Volgens de NMBS is de tariefwijziging in overeenstemming met de bepalingen in het beheerscontract en wordt de inflatie niet gedekt omdat de prijsstijging lager ligt dan de stijging van de gezondheidsindex. Die laatste steeg met 3,27 procent.

Concreet

Voor de treinreiziger betekent de prijsstijging het volgende:

Een standaardbiljet zal op een gedifferentieerde manier worden aangepakt. Zo wordt de minimumprijs, traject van 3 km, 1.70 euro in plaats van 1.60 euro. De maximumprijs, een traject van 150 km wordt 20.10 euro in plaats van 19.60 euro.

De Rail Pass kan u vanaf februari aankopen voor 76 euro in tweede klas en 117 euro in eerste klas. Nu kan u die 10-rittenkaarten nog aankopen voor respectievelijk 74 euro en 113 euro.

De abonnementen kennen een tariefstijging van 2,27 procent, het tarief van een Campuskaart stijgt met 2,29 procent. (INM)

Meer informatie over de tariefaanpassingen kan u nalezen op de site van de NMBS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content