Nijpend tekort aan wc-papier dreigt bij justitie

11/02/14 om 05:50 - Bijgewerkt om 05:52

Justitie verandert van leverancier van wc-papier. Die treedt pas aan over drie maanden. Zo lang kunnen rechters en gevangenen zich niet inhouden. Dus moet er hoogdringend een laatste bestelling doorgegeven worden.

Nijpend tekort aan wc-papier dreigt bij justitie

Justitie dreigt de rol te lossen. © Getty Images/moodboard RF

De FOD Justitie heeft alle gevangenissen, gerechtsgebouwen en justitiehuizen gevraagd om zo snel mogelijk door te geven hoeveel wc-papier ze de komende drie maanden nodig denken te hebben. Het contract met leverancier Papyrus loopt maandag af en er moet nog snel een bestelling doorgegeven worden. De nieuwe leverancier begint immers pas over drie maanden met leveren, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

80.000 rollen

Een personeelslid van de Federale Opdrachtencentrale, die jaarlijks ongeveer 80.000 wc-rollen moet bestellen, was een tijdje ziek. Daardoor heeft de nieuwe bestelling drie maanden vertraging opgelopen. Om die periode zonder ongemakken te overbruggen, moet Justitie zelf voor een oplossing zoeken.

Problemen

"We hebben nog een week de tijd om bij de huidige firma onze laatste bestellingen door te geven. Als we nu snel kunnen inschatten hoeveel toiletpapier er ongeveer gebruikt wordt, kunnen we er gelukkig nog op tijd voor zorgen dat we volgende week niet in de problemen komen", zegt Koen Peumans, woordvoerder van de FOD Justitie.

De FOD voegt eraan toe dat indien nodig uitzonderingen gemaakt kunnen worden en de diensten de toestemming kunnen krijgen om zelf nog wc-papier in te slaan en de kosten nadien terug te vorderen. (Belga/TV)

Onze partners